Loulou en Froufrou

Welkom Loulou en Froufrou

Loulou en Froufrou zijn 2 zusjes van 5 weken oud en zij zijn de reden waarom we een vegan boodschap uitdragen!

Loulou en Froufrou komen van een stadsboerderij met abonnees, naast biogroententeelt hebben ze een schapenkudde. De schapen zijn er voor schapenmelk waarvan schapenkaas, roomijs, yoghurt, … wordt gemaakt. En hier wringt het schoentje!

De ooien moeten telkens lammetjes op de wereld zetten om melk te kunnen produceren, dat is nu eenmaal zo bij zoogdieren. De rammetjes die geboren worden zijn van geen nut en worden opgekocht, maar de jonge ooitjes kunnen later zorgen voor nog meer melk. Helaas kunnen er niet onbeperkt ooien bij op de weide, dus ook daar zit de boerderij met een overschot en ook deze lammetjes moeten weg. Sommige vrijwilligers bij de stadsboerderij vinden dit niet fijn en zoeken jaarlijks voor enkele lammetjes een permanente oplossing. In Walloniƫ kunnen ze helaas na 2 jaren al bij geen enkele sanctuary meer terecht, dus zoeken ze nu in Vlaanderen.

Loulou en Froufrou hebben 5 weken bij hun mama gedronken, met haar op de weide gelopen, tegen haar geslapen, … . Dat is nu voorbij, nu zoeken ze hier mekkerend naar hun mama terwijl ze twijfelend en van grote honger hun fles met poedermelk leegdrinken. Ook hun mama weet niet waar haar baby’s zijn en zoekt hen. Volgend jaar krijgt ze nieuwe lammetjes en gebeurt hetzelfde opnieuw. Jaar na jaar na jaar.  Omdat haar moedermelk voor mensen wordt gebruikt en niet voor haar baby’s :broken_heart: