Paula

Afscheid Paula

Iedereen die ons al bezocht tijdens een opendeurweekend of een bezoekdag kent haar wel, onze roodbonte koe, Paula.

Paula was anders dan onze andere runderen, door haar kleur maar ook omdat Paula onze enige koe was die ter adoptie stond. Ze werd namelijk naar ons gebracht na een noodkreet van een ander asiel, waar er door overpopulatie dringend een nieuwe plaats voor haar gezocht werd. Ze had nog niet veel geluk gehad in haar leven. Na verwaarlozing bij haar eerste eigenaar kon ze terecht in een asiel. Daar kon ze lange tijd gelukkig verblijven, maar uiteindelijk moest er een andere oplossing gezocht worden die haar, na meerdere pogingen, uiteindelijk bij ons bracht. Maar ook onze weide was niet voorzien op een 6de rund, dus stond Paula ter adoptie.

Jaren gingen voorbij, maar een adoptant kwam nooit opdagen, tot enkele weken geleden. Eindelijk vonden we een geschikte kandidaat! Terwijl ons screening proces aan de gang was, begon Paula lichtjes te manken. We contacteerden onze dierenarts en hoopten haar snel weer de oude te krijgen, zodat ze eindelijk naar haar forever home kon vertrekken.

De behandelingen sloegen echter niet aan en plots kreeg Paula op meerdere poten last en vonden we haar, een week geleden, liggend op de weide, niet in staat zelf recht te staan. Met een groep vrijwilligers lukte het ons en maakten we een afspraak op de faculteit om verdere onderzoeken te laten uitvoeren. Eén dag voor deze afspraak, kon Paula opnieuw niet opstaan. Dit keer konden ook wij haar niet meer doen staan, zelfs de brandweer werd erbij gehaald om haar recht te takelen, maar niets hielp. Paula liet zich volledig gaan, in enkele dagen tijd ging ze zienderogen achteruit, tot ze vandaag de strijd opgaf.

We hadden haar zo graag naar haar nieuwe thuis gebracht, we hadden haar zo graag geholpen, maar ze besliste er anders over. Hoewel ze ter adoptie stond, kon ze in de jaren bij ons genieten van de onvoorwaardelijke liefde van al onze vrijwilligers en dat ze daarvan genoot, weten we wel zeker! Hoewel we haar te snel moesten afgeven en we zoveel meer voor haar toekomst wilden, trekken we ons op aan de fantastische jaren die we met haar beleefden, met haar liefde en deugnieterij, en hopen we dat zij een even leuke tijd met ons beleefde.

Paula