Veelgestelde vragen

bij Forrest & Friends zijn er geen openingsuren. Bezoeken is enkel mogelijk tijdens opendeurweekends of events.

Deze opendeurweekends worden enkele maanden op voorhand aangekondigd op deze site bij ‘nieuws’ en op onze Facebook-pagina. Als meter/peter/sponsor kan je onze dieren bezoeken tijdens 2 bezoekdagen per maand. Meer info over peter/meter/sponsor-schap vind je hier.

Tijdens de Covid-19 pandemie zien we ons genoodzaakt de deuren te sluiten.

Alle info over vind je hier.

Bedankt om ons te willen helpen! Meer info vind je hier

Wil je meer over ons weten? Alle info vind je hier.

Hangbuikvarkens

Omdat de vraag tot opvang van hangbuikvarkens zo enorm is, moeten we helaas een wachtlijst maken.  Wanneer er opnieuw een plaats vrij is op de opvang, zal de volgende op de wachtlijst gecontacteerd worden.  Voor jonge, gezonde hangbuikvarkens gaan we steeds op zoek naar een nieuwe thuis. Deze varkens zullen dus waarschijnlijk niet voor altijd op onze opvang blijven. We maken er uiteraard ons werk van om een geschikt adoptiegezin te zoeken!

Wanneer er een plaatsje vrijkomt, vragen we een afstandsbijdrage van €42 per hangbuikvarken. Dit dekt voor ons de voederkosten voor een half jaar. Er wordt verwacht dat het dier gebracht wordt naar de opvang. Indien dit absoluut niet mogelijk is, wordt een extra transportkost van €1 per kilometer gevraagd.

Enkel vrouwelijke hangbuikvarkens en gecastreerde mannelijke varkens zijn welkom op de opvang. Indien je een niet gecastreerd beertje hebt, verwachten we dat hij gecastreerd wordt 4 weken voor hij naar onze opvang komt.

Forrest & Friends gaat voor kwaliteit boven kwantiteit. Om deze reden kan niet elk dier direct bij ons terecht, maar doen we wel ons uiterste best voor elk dier aanwezig op de opvang.

Zet je graag jouw varken op onze wachtlijst? Ga dan verder met het invullen van dit formulier

Hanen

Ook bij hanen is de vraag tot opvang enorm geworden waardoor we een wachtlijst hebben.

De dieren op deze lijst kunnen bij ons terecht komen wanneer we een plaats vrij hebben en daarna zoeken we een geschikt gezin voor hen.

Wanneer er een plaats vrijkomt, vragen we een afstandsbijdrage van €20 per haan. Dit dekt voor ons de voederkosten voor een half jaar. Er wordt verwacht dat het dier gebracht wordt naar de opvang. Indien dit absoluut niet mogelijk is, wordt een extra transportkost van €1 per kilometer gevraagd.

Forrest & Friends gaat voor kwaliteit boven kwantiteit. Om deze reden kan niet elk dier direct bij ons terecht, maar doen we wel ons uiterste best voor elk dier aanwezig op de opvang.

Zet je graag jouw haan op onze wachtlijst? Ga dan verder met het invullen van dit formulier.

Heb je een gewond of ziek dier en zoek je deskundig advies, dan raden we je aan een dierenarts met de juiste specialisaties te zoeken. Wij kunnen geen diergeneeskundig advies geven via mail of chat.