Slecht nieuws voor Kwakkeltje

Kwakkeltje, de jonge eend, kwam binnen met spreidpoten. Ze kan niet stappen, tuimelt vaak en valt dan op haar rug. Uit rugpositie raakt ze niet zelf recht, 10-tallen keren per dag moet ze terug recht gezet worden. Gelukkig is ook zij jong genoeg om haar spreidpoten recht te krijgen. Maar op onderstaand filmpje zie je dat er meer aan de hand is. Kwakkeltje lijkt een soort ‘draainek’ te hebben. Alleen draait ze haar nek enkel bij het drinken naar achteren, het zou dus een slikprobleem kunnen zijn. Radiografie en fysisch onderzoek toonden geen fysische letsels aan de nek, dus is Kwakkeltje gehospitaliseerd om met gebruik van contrastvloeistof haar slikken te filmen.

Er volgde echter slecht nieuws. Dierenarts Dieter van Curiovet vond Kwakkeltje erg mager terwijl Kwakkeltje de ganse dag eet en eet en eet. Kwakkeltje blijkt een slechte darmtransitie te hebben waardoor er amper voedingsstoffen worden opgenomen. Hierdoor heeft Kwakkeltje spierzwakte en nog andere kwalen. We geven het nog niet op en Kwakkeltje krijgt nu 14 dagen lang extra supplementen en krachtvoeding toegediend.

Kwakkeltje heeft wel al jullie duimen en steun nodig. Indien de behandeling niet aanslaat, heeft Kwakkeltje immers geen levenskwaliteit en zullen we een vreselijke beslissing moeten nemen :broken_heart: Maar aan onze inzet zal het niet liggen, we gaan ons uiterste best en meer doen voor Kwakkeltje! Een centje om de medische zorgen te steunen is zeer welkom.