Mike

Afscheid van Mike

Onze immer stoere boerderijkat Mike heeft vandaag zijn (korte) strijd tegen kanker verloren.Ā 

Toen we Forrest & Friends oprichtten, kregen we al snel de vraag van bevriende asielen om de moeilijkst plaatsbare boerderijkatjes op te vangen. 

Uiteraard gingen we hierop in, we hadden plaats genoeg op de weides waar ze kilometers konden verkennen en konden slapen tussen de altijd warme varkens šŸ˜‰ 

Zo kwam Mike al snel bij ons en stal onze harten en die van al onze vrijwilligers, oud en nieuw! Hij kende namelijk zijn etenstijd zeer goed en stond je altijd op te wachten voor wat lekkers. 

Vorige week deed hij dit niet, wat medewerksters Katleen en Rita verontrustten, dus gingen ze hem zoeken. Gelukkig was hij niet ver, maar wel in zeer slechte toestand. Ze brachten hem onmiddellijk naar de praktijk, waar ik hem onder narcose bracht en onderzocht/behandelde. 3,5 u was er nodig om hem van zijn ergste kwalen te verlossen. Poliepen in zijn oor, vliegeneieren op zijn pels (gelukkig geen maden), slechte tanden, ontstoken oog en neus, radiografieĆ«n van de longen, bloedonderzoekā€¦ Alles wees op dat moment op erge infectie met een klein vermoeden van tumoren.

Hij herstelde goed, de dagen na zijn narcose leek alles snel op te klaren, tot we in het weekend merkten dat zijn ademhaling achteruit ging en hij opnieuw dezelfde symptomen begon te krijgen, ondanks aanhoudende behandeling. We vonden vocht in zijn borstholte, dat ik samen met Dimitri verwijderde: maar liefst 350 ml konden we draineren en tijdens de echo waren er opnieuw delen van de longen die me verontrustte. Verder onderzoek van dit vocht was opnieuw dubieus dus besloten we Mike door te sturen voor een CT scan, om eindelijk wat meer duidelijkheid te krijgen over wat er allemaal aan de gang was in dat kleine maar sterke lichaampje. Hiervoor konden we de volgende dag al terecht bij @dierenkliniek Orion. In het verleden konden we ook al op hen rekenen voor een CT van Rozie het hangbuikje, toen zij plots verlamd raakte. We konden opnieuw rekenen op hun zeer gepassioneerde en empathische werkwijze. In het bijzonder dierenarts Justine De Prez die Mike met alle zachtheid behandelde, iets wat niet altijd makkelijk is bij een verwilderd katje.Ā 

De volgende dag kregen we al verslag van de radioloog, maar de uitslag was zeker niet rooskleurig. Er werden tumoren teruggevonden in longen, neus, mond, schouderā€¦ Lymfeklierkanker. 

Gezien het agressieve karakter en de verspreiding in zijn lichaam, besloten we dat hij lang genoeg gevochten had en beĆ«indigden we zijn lijden. 

We gaan je allemaal enorm missen Mike, maar we halen troost uit de vele leuke jaren die we met jou mochten beleven! 

Sofie