Boemel

Welkom Boemel!

Boemel verbleef een jaar bij VOC Neteland omwille van met ouderdom gepaarde artrose. Zwemmen zou verlichting brengen bij de artrosepijn, maar helaas kon VOC Neteland voor Boemel geen permanent verblijf met vijver en het geven van dagelijkse medicatie vinden. Ze vroegen daarom ons om hulp en gelukkig kunnen wij bieden wat Boemel nodig heeft.

We stelden onmiddellijk vast dat Boemel niet waterdicht is. Eenden die lange tijd niet hebben kunnen zwemmen, worden ‘vuil’ en kunnen hierdoor ‘lek’ geraken. Dat was ook het geval bij Boemel. Boemel kan op de vijver zwemmen maar zakt dieper weg dan wat hoort. Gelukkig genoot Boemel van het water, voelde zichzelf meteen properder en begon te ‘poetswassen’. Tijdens het poetswassen onderhouden eenden hun veren en maken ze die ook waterdicht door het vet dat uit hun stuitklier komt uit te smeren. Boemel was dus onmiddellijk goed bezig en genoot.

Om een beter zicht te krijgen op zijn artrose en algemene gezondheid namen we Boemel mee naar de dierenarts. Er was inderdaad sprake van artrose. Boemel krijgt nu andere medicatie voor zijn artrose want de ontstekingsremmers die hij reeds lange tijd kreeg kunnen nierschade veroorzaken. Gelukkig toonde het bloedonderzoek dat de nieren van Boemel ok zijn. Zijn bloed wordt nu verder onderzocht op eiwitten en albumine omdat Boemel toch last heeft van ernstige spierafbraak.

Boemel krijgt nu eerstdaags een wasbeurt van ons want doordat hij ‘lek’ kan hij ook moeilijker zijn lichaamstemperatuur hoog genoeg houden. In afwachting van de bloedresultaten kunnen we toch al zeggen dat Boemel een zorgenkindje is. Gelukkig staan de verzorgers al te popelen om hem in de watten te leggen.


Welkom Boemel bij de Forrest&Friendsfamilie.

Boemel