Dierenartsbezoeken

Dierenartsbezoeken

Het was weer een drukke week wat betreft dierenartsbezoeken. Dierenartsen Sarah en Karlien van De Eggel kwamen regelmatig over de vloer en ook dierenarts Dieter en zijn nieuwe collega Lennert van Curiovet bezorgden we extra werk. Een overzicht van de patiënten:

Eén van de Durocvarkens heeft een wonde aan haar poot. De genezing verloopt trager dan verwacht, dus komen de dierenartsen regelmatig herevalueren. Indien nodig volgt een opname in de universiteitsdierenkliniek, maar eetst de huidige medicatie zijn werk laten doen.

Koe Paula sleept met haar linkervoorpoot. Haar hoef is ok, waarschijnlijk ligt het aan haar schouder. De dierenartsen komen met een speciale kar om haar beter te kunnen onderzoeken. Update volgt later.

Duifje Anneke werd gevonden met een diepe snede in de zijflank, haar pootje bungelde er maar bij dus in spoed naar de dierenarts met haar. Zij werd enkele dagen gehospitaliseerd in de dierenartsenpraktijk voor de nodige wondzorg en hechtingen. Ondertussen is ze al terug in de opvang en verblijft ze in de duivenziekenboeg. Ze moet 5 dagen antibiotica en pijnstiller, maar Anneke zelf vindt ze al helemaal ok is :stuck_out_tongue_winking_eye:  Toch nog even geduld, Anneke!

Nieuwkomer Boemel heeft artrose. Zijn (medisch) verhaal kan je lezen bij ‘Welkom Boemel’. Hij is in elk geval een dier met zorgnood.

Twee moederdierhennen bleven wat ‘rustiger’ dan hun vriendinnen, hop naar de dierenarts voor verder onderzoek. En ons voorgevoel had gelijk, Vesta en Nesta hebben een infectie van de bovenste luchtwegen. Een spuit langwerkende antibiotica en een kort verblijf in de ziekenboeg helpt hen er weer bovenop.

Een centje bijdragen aan de medische kosten? Daar maak je ons heel blij mee :heart: