Succesvol opendeurweekend!

Wat een geweldig opendeurweekend hebben we achter de rug! We verwelkomden jullie massaal: zij die ons reeds kenden en zij die ons graag wilden leren kennen. En we bereikten een nog groter publiek dankzij de media die verslag uitbrachten in de Vlaamse huiskamers via de krant en het journaal. Hieronder het verslag van een succesvolle opendeur.

Sfeer

Het opendeurweekend liet mensen toe om met onze dieren kennis te maken en te knuffelen. Er kon geproefd worden van allerlei vegan lekkers en het heerlijk warme weer zorgde voor een goed gevuld terras. En ook onze vrijwilligers konden elkaar weer wat beter leren kennen. Kortom, het was een geweldig en sfeervol weekend waar we alweer met een warm en tevreden gevoel op kunnen terugkijken.

Bij Forrest & Friends zijn de dieren de baas, dus in naam van hen: vanuit de grond van ons hart bedankt om er zo’n succesvol opendeurweekend van te maken!

Bedankt voor je steun!

Opendeurweekends brengen heel wat geld in het laatje voor onze werking. Het voorbije opendeurweekend doneerden jullie massaal voor een nieuwe trailer om de dieren en onszelf veiliger te vervoeren.

We konden met jullie giften onze nieuwe kleinveetrailer aanschaffen. En omdat de nood aan evacuaties en rescues enkel groter wordt, lieten we er dan ook geen gras over groeien. We stellen hem dan ook even voor aan de hand van onderstaande foto’s. Zoals zijn grotere broer heeft hij ook een gemakkelijke laadramp met geleidingshekjes. Verder beschikt hij over een stevige zijdeur en voldoende ventilatiemogelijkheden. Het voordeel is dat hij met zijn lichter gewicht ook manueel getrokken kan worden en met de bevestigde steunpootjes stabiel geplaatst kon worden. Ook dienen onze vrijwilligers niet over een speciaal rijbewijs te beschikken om ermee op pad te gaan, zo kunnen we sneller en vlotter inspelen op vraag van Dierenwelzijn of politie.

Bij deze willen we iedereen die een – grote of kleine – bijdrage deed, heel hartelijk bedanken.

Educatie

Er is echter meer dan enkel het financiële plaatje. De missie van Forrest & Friends is ook om mensen het verhaal te vertellen van dieren in de dierindustrie. Ook dit bereikten we met ons opendeurweekend.

De rondleidingen, tweemaal per dag, bleken alweer een groot succes. Bezoekers toonden heel veel interesse in onze dieren, hun persoonlijke verhalen en de missie van onze sanctuary. Was er een verhaal van een dier dat je raakte en wil je dat dier (en onze werking) graag sponsoren? Word dan meter/peter/sponsor en help onze sanctuary op vaste basis.

Naast de rondleidingen waren er dit keer waren niet één, maar twee interessante lezingen! Zaterdag vertelde medewerker Jo over de werking van onze opvang en asiel. Zondag gaf Melissa van Bite Back tekst en uitleg bij ‘de vergeten dieren van de dierindustrie’. Wil je meer weten over dieren (uit de industrie), neem dan een kijkje op hun website.

Adoptie

Doorheen onze weides hingen bordjes ivm dieren die ter adoptie staan en die we in de kijker wilden zetten, om zo voor hen een nieuwe thuis of een gouden weide te vinden. Heb je na je bezoek interesse in een adoptie? Neem dan zeker een kijkje op onze adoptie-pagina en stuur vervolgens een mailtje naar adoptie@forrestandfriends.org. We helpen je graag verder.

Bedankt

Van harte bedankt om erbij te zijn! Je steun als bezoeker (of als meter/peter/sponsor, als adoptant, als vrijwilliger) laadt ons op, waardoor we er weer voor de volle 100% tegenaan kunnen gaan!

Ook een hele grote dankjewel aan iedereen die ons opendeurweekend hielp waarmaken. In de eerste plaats onze vrijwilligers achter de stand, de toog, de foodtruck of op het terras. Maar ook de mensen achter de schermen: bedankt aan onze IT’er, grafisch designer, social media team en fotografen. Bedankt aan de verzorgers en andere vrijwilligers die hielpen opzetten en afbreken.

Wil je zelf ook graag de handen uit de mouwen steken, als verzorger of volgende keer op de opendeur? Stuur dan zeker een mailtje naar jo@forrestandfriends.org

Heel erg blij waren we ook met het bezoek van TAK – a plant-based lifestyle, de foodtruck van Cosy Green en de mensen van Bite Back België. Bedankt voor het heerlijke eten, de leuke spullen en jullie steun!

Foto’s

Afsluiten doen we met enkele prachtige foto’s die The Untold voor ons maakte. Bedankt Vicky!