Odin

Afscheid van Odin

Nooit vergeten.

We hebben met veel pijn in het hart onverwacht afscheid moeten nemen van Odin, het lammetje dat enkele weken geleden naar ons kwam. Op de opendeur liep hij nog vrolijk rond en stal hij de harten van veel bezoekers. Er was hem echter geen lang leven gegund.

Jonge dieren uit de industrie zijn erg kwetsbaar. Generaties van geselecteerd kweken zorgt ervoor dat deze dieren kenmerken hebben die voor de industrie erg winstgevend zijn (wol, melk, vlees, …), maar tegelijkertijd lijden de dieren onder een zwakke gezondheid en een fragiel bestaan. We hebben het al zo vaak gezien bij Boots, Fanny, Saartje, Jef, … Het doet elke keer weer pijn om afscheid te nemen, het doet ons verdriet dat een industrie zo met dierenlevens omgaat, zoveel slachtoffers maakt.

Kleine Odin heeft liefde gekend: onze vrijwilligers vertroetelden hem en hij volgde Dimitri overal waar hij ging. Die liefde biedt ons nu troost. Odin wordt een vriend voor altijd, wij vertellen over hem tegen bezoekers, wij blijven opkomen voor dieren uit de dierindustrie, en op de lege plek die Odin achterlaat vangen we opnieuw een lotgenoot op. Hij wordt nooit vergeten, want in zijn veel te korte leven, werd hij enorm graag gezien.

Rust zacht lieve Odin.

Foto’s door The Untold