Afscheid van Ferre


We merkten dat onze vriend Ferre steeds meer begon te manken. Het is iets dat we wel vaker zien bij landrasvarkens. Hoewel een varken 12 jaar oud kan worden, worden landras varkens al generaties lang geselecteerd om zo snel mogelijk zo winstgevend mogelijk te zijn, wanneer ze op 6 maanden worden geslacht.

Die absurde praktijk zorgt ervoor dat landrasvarkens een erg zwakke gezondheid en veel kwalen kunnen hebben. Zo was het met Charel, waar we vorig jaar afscheid van namen. Zo is het ook met Ferre vergaan 😔

We brachten Ferre vorige week naar het universitair ziekenhuis van Merelbeke. Tijdens de operatie ontdekten de artsen een abces dat onbereikbaar was om te opereren. Het zou betekenen dat Ferre’s toestand steeds meer achteruit zou gaan en dat we hem niet zouden kunnen garanderen wat bij Forrest & Friends voorop staat: een kwaliteitsvol leven, een leven vrij van leed. We hebben dan ook in overleg met de chirurg besloten om Ferre niet meer wakker te laten worden.

We deden wat we konden voor onze lieve vriend en we gaan hem heel erg hard missen.
Rust zacht lieve Ferre, onze vriend voor altijd.

(De ziekenhuis kosten liepen op tot €1200, als je kan overweeg je dan om ons te helpen de kosten te dragen of dit bericht te delen?)