Sofie & Dimi

5 jaar Forrest & Friends

5 jaar geleden startten we Forrest & Friends met enkele dieren, twee kleine weides en Forrest natuurlijk. Al heel snel kwam de sanctuary in een stroomversnelling en nu, 5 jaar later, verzorgen we 300 dieren verspreid over 11 hectaren, zijn we een officieel (varkens)asiel, werken we samen met gemeenten en politiediensten, ontvangen we honderden bezoekers per jaar, hebben we meer dan 50 vaste vrijwilligers en 2 mensen in dienst.

In die 5 jaren hebben we al heel wat tegenslag gekend: we leerden dat dieren verliezen deel van een sanctuary is, dat kosten op korte tijd heel erg hoog kunnen oplopen, dat de hoeveelheid werk ons heel gemakkelijk boven het hoofd kan groeien.

We hebben ook heel veel meevallers gekend: toegewijde, hardwerkende vrijwilligers die zich spontaan aanmelden, een grote groep meter/peters/sponsors die voor financiĆ«le stabiliteit zorgen, enorm veel bezoekers tijdens onze opendeurdagen, gulle donaties, …

De grootste beloning blijft de dieren die we (na een lijdensweg) een beter leven kunnen schenken. Rosalinde Katleen, Boots, Charlien, Gerard, Memphis, Prins, Mino, Martin, Peterke, … het zijn er teveel om op te noemen, het zijn zij die het zware werk, de onzekere momenten, de lange uren helemaal goed maken.

Die 5 jaren waren een echte wervelwind, hoewel sommige dingen niet veranderen: we blijven de verhalen vertellen van de dieren die we verloren hebben, wij blijven mensen inlichten over het leven van dieren uit de dierindustrie, wij blijven veganisme uitdragen totdat, op een dag, sanctuaries als de onze compleet overbodig zijn.

Kom met ons meevieren op ons opendeurweekend op 10 & 11 september. Bedankt voor je steun (doorheen de jaren) en hopelijk tot op de sanctuary!

Foto en filmpje door The Untold