Rescue: Daisy en haar 13(!) biggen

Maandag kregen we een hulpvraag van VZW dierenasiel de knuffelpootjes, een asiel voor honden en katten uit West-Vlaanderen. Ze waren namelijk bezig met een vangactie van een zeug en haar dertien biggen. De zeug werd vorige week zwanger gedumpt en ze beviel moederziel alleen in een bos.
We contacteerden onze collega’s Daisyfields om ons te helpen. Zij zijn dichterbij gelokaliseerd en dit gaf ons wat tijd om de komst van mama en haar kroost voor te bereiden. Gelukkig konden zij helpen en konden ze tijdelijk bij hen terecht. Ze kwamen ook als geroepen om knuffelpootjes te ondersteunen met de vangactie!

De dieren zijn vandaag veilig aangekomen. Jammer genoeg kan het verhaal nu nog niet vol vreugde starten. 13 biggen is namelijk veel, te veel. De zeug kan dit onmogelijk alleen. Twee biggen waren al duidelijk uitgedroogd en sterk verzwakt. Dit is zelfs een understatement. We vrezen voor hun leven maar we gaan alles op alles zetten om hen erdoor te krijgen! Ze kregen al extra vocht toegediend en waren nog net in staat wat melk in te slikken.
Ook de overige 11 biggen zullen nauw opgevolgd worden, want ook onder hen zijn er een aantal zwakkere. Gelukkig kunnen zij wel nog rondlopen. Ze zullen dus bijgevoederd worden waar nodig, maar blijven zoveel mogelijk bij hun mama.

Op 2-3 september zullen deze schattige vrouwtjes en meneertjes te bezoeken zijn tijdens de opendeur (weliswaar achter omheining om hen niet te storen). De adoptieprocedure wordt pas na twee weken opgestart en ze kunnen sowieso pas na 12 weken geadopteerd worden.