adopt

Opnamestop hangbuikvarkens

Wie ons al langer volgt, weet dat Forrest & Friends ontstond omdat we iets wilden doen aan de overpopulatie hangbuikvarkens. We werden immers als dierenartsen en vrijwilligers in dierenasielen maar al te vaak geconfronteerd met de euthanasie van gezonde, jonge dieren tengevolge van plaatsgebrek in asielen. En verschillende jaren is het ook effectief beter geweest. Maar nu moeten ook wij met lede ogen aanzien dat de situatie niet meer houdbaar is.

Op het moment van schrijven verblijven er meer dan 70 varkens bij ons van alle maten, gewichten, leeftijden, … En elke week krijgen we nog steeds verscheidene aanvragen binnen. Tot voor kort hielden we, misschien wat naïef, een wachtlijst bij in de hoop dat er af en toe een plekje bij ons vrij kwam. Maar nu blijkt dat die plekjes steeds ingevuld worden door inbeslagnames, zwerfdieren, … waardoor we genoodzaakt zijn om de lijst te schrappen.

Als de situatie ooit terug verandert, kondigen we dit graag aan.

Liggen onze varkens jou nauw aan het hart, neem dan zeker eens een kijkje op onze website www.forrestandfriends.org. En, misschien nog beter, wil jij een varken een gouden weitje bieden, kijk dan snel op ons profiel op Adopteer een dier.

Ik hoop op je begrip en je inzet voor deze vaak vergeten dieren. Zo altijd, eerste optie? Adoptie!

Met diervriendelijke groeten
Dimitri

Ter adoptie: