Everzwijn

Onze everzwijnen

Trouwe volgers hebben ze zeker al gezien, de fofo’s en verhalen over onze 8 everzwijnbiggen. Maar de 8-ling zijn niet de enige (gekruiste) everzwijnen die bij ons wonen. We stellen jullie dan ook graag voor aan de 4 volwassen evers die bij ons vertoeven.
Evert, Katrien (roepnaam Trientje) en Hermien (roepnaam Mientje) zijn 3 tamme everzwijnen die samen met de 2 biggen van Mientje en een ander volwassen varken ineens rondliepen in een Molse woonwijk. Ze waren zo tam en bekend met mensen dat de kinderen uit de wijk gewoon tussen hen in speelden. Toch zagen lokale jagers groot gevaar in hen en schoten ze de twee biggen van Mientje dood. De buurt protesteerde massaal tegen dit onrecht en de gemeente Mol zocht een diervriendelijkere oplossing voor hen. Het vierde volwassen varken verdween helaas, maar Evert, Trien en Mien kwamen bij ons wonen. Niet veel later was het Trien die ons verraste met 8 biggen.
Ook Wilma is een tam everzwijn die als zwerfdier werd gevonden door ARS. We probeerden Wilma te introduceren bij Evert, Mien, Trien en de biggen maar dat lukte niet. Varkens hebben hechte familiebanden en Wilma was voor hen geen familie. Gelukkig vond Wilma wel aansluiting bij Baron, Percy, Wabbe, Wannes en Patatje. Zelfs met Patatje klikte het onmiddellijk en dat is voor grumpy pig Patatje hoogst uitzonderlijk! Wilma is dan ook een ontzettende lieverd en allemans vriend!
Wist je dat er op everzwijnen het ganse jaar (behalve een korte periode in juli) geschoten  mag worden? Hele families worden dan uit elkaar gehaald, net zoals Mientje haar kindjes verloor :cry: Wilma, Evert, Trientje en Mientje wonen permanent bij ons, veilig op een grote weide die uitgekleurd is van de jacht. Ze zoeken alle vier nog een meter en peter.