Bij de dierenarts

Naar de dierenarts

Het jaar is nog maar pas begonnen, maar toch zitten de eerste dierenartsbezoeken er al op.

We gingen naar dierenarts Dieter van Curiovet met een hoop patiƫnten. Konijn Nino at niet bij zijn binnenkomst in de opvang en dat is onmiddellijk reden tot bezorgdheid. Hij was onderkoeld en uitgedroogd, had veel pijn omwille van een gebroken tand en zijn traankanalen waren verstopt. Nino moest een nachtje gehospitaliseerd worden.
Konijn Nina ging op controle voor haar oog. Dat was ernstig ontstoken toen ze werd gevonden, maar moest eerst een tijdje gezalfd worden om het oog beter te kunnen onderzoeken. De zalf deed zijn werk en dierenarts Dieter kon nu vaststellen dat een operatie nodig is. Die zal samen met haar sterilisatie gebeuren.

Haan Colin bleek een luchtwegeninfectie te hebben en zijn broer Chase had last van trichomonas. Vijf daagjes medicatie plus verblijf in de ziekenboeg en dan kunnen de broers terug naar de hanenweide.
Kalkoen Stien deed het wekenlang zichtbaar beter na de infiltratie in haar knie, maar nu had ze last van haar voet. Gelukkig viel het mee, pijnstilling en wekelijkse lasertherapie zouden voldoende moeten zijn.
Dierenarts Sarah van De Eggel kwam op huisbezoek. De dieren die zij onderzoekt zijn immers een pak groter en moeilijker te vervoeren. Dierenarts Sarah kwam bloedprikken bij schaapje Maybelle en bij de runderen. Maybelle had verhoogde leverwaarden en er moest nagekeken worden of deze al beter waren. De bloedname bij de runderen is jaarlijks verplicht van hogerhand.

Varkens Sien, Kattie en Oortje hebben een pensioengerechtigde leeftijd met bijhorende ouderdomskwalen en werden onderworpen aan een medisch onderzoek. Hun medicatie wordt aangepast.

Geit Mieke heeft dan weer een ontstoken speekselklier of een abces. Ze heeft er geen last van, eet goed, is haar vrolijke zelve maar nazicht is toch belangrijk. Althans, dat vinden wij, Mieke is een andere mening toegedaan en was niet te pakken te krijgen! Mieke-dierenarts Sarah: 1-0, maar we geven ons nog niet gewonnen. Wordt vervolgd dus!

Als je kan, help jij ons met de dierenartskosten?  Dat kan door te doneren of dit bericht te delen. Doneren kan via onze site of ons rekeningnummer BE13 0689 0764 9639