Lena

Lena in de ziekenboeg

Op 10/9/2018 werd Lena samen met Mathilda en Lucinda weggehaald bij hun eigenaars. Ze waren er allemaal verschrikkekijk aan toe maar Lena’s situatie was het ergste. Haar hele linkerkant en 2 poten waren aangevreten door vliegenlarven, ze was ondervoed en uitgedroogd, had sepsis en een longontsteking en haar hematocriet stond ondanks bloedtransfusies dagenlang op 14.


De specialisten in Merelbeke raadden euthanasie aan maar omdat Lena ondanks alles levenslustig was werd haar behandelingen door ons zelf verder gezet. Langzaam maar zeker werd Lena beter en op 31/10/2018, 51 dagen na haar komst, was Lena eindelijk stabiel. Ze leerde zelfs terug stappen en enkel littekenweefsel werd de stille getuige van haar vreselijk verleden.


Helaas is littekenweefsel is stug en spant nogal waardoor het littekenweefsel aan Lena’s schouder soms ‘barst’. Tot nu toe genas dit altijd snel maar deze keer vormde er zich ‘wild vlees’. Onmiddellijk werden vliegen erdoor aangetrokken, dus snel handelen was de boodschap. Geen tweede keer myiasis voor Lena!
Sarah van De Eggel¬†kwam langs en verwijderde vakkundig het ‘wild vlees’. Voorlopig verblijft Lena nog in de ziekenboeg voor de verzorging van haar wonde en om deze vliegvrij te houden. Daarna mag ze terug naar haar kudde.


Snel weer beter, Lena :heart: