Blijven duimen voor Winnie

Twee weken geleden las je op onze site hoe we Winnie redde van een gewisse dood. We geven je graag een update over haar toestand, we stelden onze verzorgers daarom enkele vragen. Het is duidelijk dat Winnie nog in kritieke toestand is, we blijven dus voor haar duimen!

Hoe komt Winnie op de sanctuary terecht?

Ze is bij ons terecht gekomen via bezorgde buren. De jonge boer waar ze stond had niet de financiële middelen om voor haar te zorgen, er waren ook al 3 andere kalfjes gestorven. De buren besloten om zelf alle dierenartsenkosten te betalen en de juiste instanties in te lichten om haar volledig conform de wetgeving te hebben, als de boer daarna vrijwillig afstand van haar deed.

Hoe gaat het met haar?

Momenteel stelt ze het goed, Ze is bij ons aangekomen met het gewicht van een pasgeboren dier, terwijl ze al 5 weken oud was dus de situatie blijft kritiek.

In welke omstandigheid troffen jullie haar aan?

Ze was veel te mager, kon amper op haar poten staan en zou zonder dringende medische hulp geen dagen meer geleefd hebben.

Hoe is ze van karakter?

Ze is zachtaardig, en nieuwsgierig zoals alle runderen, Uiteraard kent ze ook al haar ‘paptijden’, dan begint haar staartje al te zwieren.

Nu is haar gezondheid nog instabiel, wanneer zijn jullie wat geruster?

Van het moment dat ze buiten de melk ook al vaste voeding tot haar kan nemen, kan ze snel gewicht aankomen en wordt de situatie minder prangend.

Welke verzorging krijgt ze?

Ze is bij aankomst behandeld voor uitdroging middels een shock-infuus en ze kampte ook met diarree.  Hiervoor krijgt ze ook electrolyten in haar melk. Tenslotte is ze ook behandeld tegen coccidiose en schurft.

Hoeveel bedragen de verzorgingskosten?

Momenteel bedragen die rond de € 40 per week.

Ze komt ter adoptie? Waarom blijft ze niet op de sanctuary?

Ons beleid is steeds dat we jonge, sociale, gezonde dieren herplaatsen zodat we weer andere dieren dezelfde kans kunnen geven. Uiteraard hanteren we strenge regels bij herplaatsing en blijven we hier ook controle op uitvoeren.

Ze is nog zo fragiel en ze heeft nog een hele weg af te leggen. Er is dus nog niets zeker. Behalve dan dat we haar nu al graag zien en samen met haar vechten zodat ze erdoor komt.

Katleen, coördinator