Billy

Afscheid Billy

‘Slecht nieuws komt nooit alleen’ wordt er in de volksmond gezegd en helaas ondervonden we dit recent aan den lijve.

Billy, één van de drie pony’s, ademde nogal snel. Dit is een jaarlijks weerkerend fenomeen bij Billy en hij werd hiervoor al grondig onderzocht. Er werd nooit een oorzaak èn bijgevolg ook geen behandeling gevonden, hoogstwaarschijnlijk ging het om permanente schade door zijn verleden van verwaarlozing. Ditmaal was zijn versnelde ademhaling toch anders dan de voorbije jaren, dus werd de dierenarts gecontacteerd. Helaas kwam alle hulp te laat voor Billy en moesten pony’s Bruce en Bambino en wij afscheid van hem nemen :broken_heart:.

Na het verlies van Prins, Gijs, Paula en Mieke voelde dit aan als een mokerslag :pensive: Dit is de donkere kant van een dierenopvang! De meeste bewoners kenden een verleden van zware verwaarlozing en dragen hiervan de gevolgen. En hoe hard we ook ons best doen, tegen sommige zaken zijn we gewoonweg niet opgewassen. We kunnen ons alleen maar troosten met de gedachte dat we hen een beter leven schonken :heart:

Lieve, lieve Billy, je kwam als een zwaar verwaarloosde, erg angstige pony met spuitende diarree. Je genas, zowel fysiek als psychisch, en je genoot van je leventje met Bruce en Bambino op de weide. We hadden je nog vele jaren meer  willen geven, maar die leef je nu verder in ons hart :heart:

Foto The Untold