Katleen met Benthe Fleur

Melksmoeltjes

Momenteel geven we 4 dieren ‘de fles’, namelijk kalfje Winnie en lammetjes Benthe Fleur, Loulou en Froufrou. De standaardadviezen voor het flesvoederen van jonge veedieren/herkauwers is helemaal gericht op het gemak van de boer. Men raadt wel aan om tot de 12de levensweek flesvoeding te geven, maar meestal krijgen ze de laatste weken nog maar 1 voeding per dag. Bij lammetjes bvb wordt vanaf hun 10de levensdag nog maar 3 voedingen gegeven en vanaf hun 16de levensdag zelfs maar 2! Dat staat mijlenver van het natuurlijk zogen bij hun moeder.


Bij hun mama drinken ze naar behoefte, dag en nacht en zeker tot 6 maanden oud en soms zelfs langer. Wij kijken niet naar ons gemak maar volgen de raad op van Magalie van De Eggel en van Lies van Melkgeitenopvang Ophelia op en voederen dus op een meer natuurlijke manier. Dit is een pak intensiever voor ons, maar beter voor de baby’s.


Lammetjes Benthe Fleur, Loulou en Froufrou verbleven daarom eerst enkele weken bij coördinator Katleen en oprichter Dimitri nam de moederrol voor Winnie op zich. Ondertussen trotseert enkel Dimitri nog de vroege en late uurtjes om de baby’s hun fles te geven en dit moet hij nog enkele weken volhouden.


Gelukkig maken hun guitige melksmoeltjes deze taak (af en toe) gemakkelijk :heart:

Foto The Untold