Opendeurweekend 8 en 9 april 2023 (10u-18u)

Opendeurweeknd 8 en 9 april 2023


Op 8 & 9 april houden we ons opendeurweekend! Kom de dieren knuffelen, geniet van vegan lekkers, vind leuke spullen bij de stands en steun onze sanctuary. Onze opendeurweekends zijn er om mensen met onze dieren te laten kennismaken, maar ook om te tonen hoe lekker vegan eten kan zijn en hoe we met dieren kunnen omgaan.

Op deze pagina vind je heel wat info over ons opendeurweekend! Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief en via het facebook-event

Afspraken & regels

 1. Onze dieren dienen ten alle tijde met respect behandeld te worden.
 2. Houd er rekening mee dat sommige van onze dieren groot en sterk zijn.
 3. Bezoekers betreden geen stallen, de stallen zijn er voor de dieren (om te rusten of te (ver)schuilen).
 4. Open je een poort of een hek, zie er dan op toe dat er geen dier ontsnapt én sluit de poort of het hek ook. 
 5. Kinderen mogen niet onbegeleid in contact komen met dieren. 
 6. Forrest & Friends vzw en haar vrijwilligers zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen, verlies van eigendom, schade.
 7. Honden zijn niet toegelaten in de weides.
 8. Op de weides dienen instructies van onze vrijwilligers altijd te worden gevolgd.
 9. De dieren mogen enkel gevoederd worden wanneer dat op voorhand wordt nagevraagd. Denk er aan: voedsel meenemen op de weide is gevaarlijk!
 10. Een bezoek aan de sanctuary betekent dat je instemt met bovenstaande afspraken. Forrest & Friends vzw behoudt zich het recht bezoekers van haar gronden te verwijderen indien de regels niet worden nageleefd.

Foodtrucks

We maken er een vaste gewoonte van: onze Forrest & Food-truck is opnieuw van de partij! Heerlijke burgers en verrukkelijk gebak, allemaal vegan natuurlijk.

Ook Cosy Green zet opnieuw haar foodtruck op, op ons terras. Cosy Green is een vaste waarde geworden op onze opendeurweekends, ze maken heerlijk eten aan een eerlijke prijs.

Bij Cosy Green betaal je cash of met de bankkaart. Aan de Forrest & Foodtruck betaal je met jetons. De jetons kan je kopen aan de kassa, waar we cash/app/kaart aanvaarden.

Standen

Leuke spullen van onze sanctuary? Die hebben we! Zoals je al in onze shop kan zien, hebben we heel wat leuke Forrest & Friends spullen: sleutelhangers, stickers, drinkflessen, t-shirts, powerbanks, tote bags, … Maar enkele speciale collectors items houden we aan de kant voor onze opendeurweekends! Kom dus zeker een kijkje nemen aan onze stand. Je kan er ook terecht voor informatie over vrijwilligerswerk en je kan er je gegevens achterlaten als je graag meter/peter/sponsor wilt worden van onze dieren!

Onze vriendinnen van Bite Back zijn zoals altijd aanwezig. Ook onze vrienden van tAK zetten hele weekend hun stand op!

Aan de Forrest & Friends-stand en de tAK-stand kan je met kaart/app/cash betalen. Aan de Bite Back-stand kan je met app/cash betalen.

Rondleidingen & lezing

rondleiding Dimitri

De rondleidingen op de opendeur kunnen niet ontbreken. Er zullen twee rondleidingen per dag worden gegeven. De eerste rondleiding begint om 11u00, de tweede rondleiding begint om 14u00. De rondleiding is gratis en duurt 02u00. Denk er aan, honden zijn niet toegelaten in de weides en kunnen dus niet mee op de rondleiding. Niet alle onderdelen van de rondleiding zijn geschikt voor buggy’s of rolstoelen.

Op zaterdag 8 april om 15u00 geeft Forrest & Friends medewerker Jo een lezing over de werking van onze opvang en asiel. Hij geeft je een blik achter de schermen en licht onze toekomstplannen toe.

Op zondag 9 april om 15u00 geeft Melissa van Bite Back een lezing over de vergeten dieren van de dierindustrie. De lezingen zijn, net zoals de rondleidingen, helemaal gratis en gaat door in het Bite Back-kantoor, op de eerste verdieping van het gebouw waar ook de de toiletten zijn.

Map

Onderstaande map toont je het pad dat je volgt wanneer je de dieren bezoekt tijdens de opendeur.
Belangrijk is:

 • 11. De everzwijnen-weide, 12. Flappie’s weide en 13. De Duroc-weide zijn niet open voor bezoek.
 • 8. Chloé’s weide is enkel toegankelijk voor volwassenen.
 • Wanneer we merken dat sommige dieren stress ondervinden van het bezoek kunnen we een weide sluiten voor bezoekers.

Helpen?

We zijn altijd op zoek naar helpende handen voor onze opendeur. Wil jij graag de handen uit de mouwen steken tijdens het opendeurweekend? Stuur dan een mailtje naar jo@forrestandfriends.org
Bedankt alvast!

Bereikbaarheid

We verwachten heel veel bezoekers. We raden dus aan met de fiets en/of het openbaar vervoer te komen.

Je kan de trein nemen tot het station van Diest. Daar neem je bus 35 richting Aarschot tot halte “Kaggevinne gemeentehuis“. Loop daarna de Dongelstraat naar beneden en je komt uit op het adres van de sanctuary: Bredestraat 128, 3293 Kaggevinne. De toegang tot de sanctuary ligt om de hoek, op Grootveld. Kom je van een andere richting, raadpleeg dan de routeplanner van De Lijn.

Kom je met de fiets? Dan kan je parkeren op Grootveld.

Kom je met de wagen? Houd er dan rekening mee dat je niet in de buurt van de sanctuary kan parkeren. Overweeg op de grotere parkings op de Leuvensesteenweg of Diestersteenweg te parkeren (en de fiets te nemen om aan de sanctuary te geraken). Houd aub plaatsen in de straat van de sanctuary (Bredestraat) vrij voor bewoners en mensen met verminderde mobiliteit.

Contact

Heb je vragen? Stuur een mail naar Cindy via info@forrestandfriends.org 

Onze vorige editie

Foto’s en filmpje gemaakt door The Untold.